Citroensapkuur

De Citroensapkuur is een vorm van vasten. Vasten is het zich geheel of gedeeltelijk onthouden van eten of drinken. Het begrip vasten bestaat al sinds de mensheid; vrijwel alle culturen en religies kennen een vorm van vasten als een manier om het inwendige te reinigen, in balans te komen, weerstand tegen ziekten te verhogen en discipline te bouwen. Wanneer dieren zich fysiek niet in orde voelen, stoppen zij acuut met eten. Het is een heel natuurlijk verschijnsel; door de spijsverteringsorganen te laten rusten, kan het lichaam alle energie richten op de bestrijding van ziektes, ook overgewicht en cellulites worden door een vastenperiode effectief tegen gegaan.

Vasten houdt meer in dan alleen maar een tijdje niet eten. Het is absoluut geen risicoloze aangelegenheid. Vasten gebeurt vanuit een diepe innerlijke vrijwilligheid, waarbij een verantwoorde mentale voorbereiding en begeleiding van cruciaal belang zijn. Vasten berust op de wilskracht, de overtuiging om het lichaam te reinigen zodat de innerlijke kracht zowel fysiek als geestelijk helder en duidelijk voelbaar wordt.

De Citroensapkuur is ontwikkeld door Stanley Burroughs uit Hawaï. Reinigen met de Citroensapkuur is niet alleen eenvoudig, maar ook verrassend effectief zoals talloze getuigenissen al hebben bewezen. De kracht ligt in de effectiviteit op korte termijn; in een zeer korte periode wordt uw hele lichaam zéér grondig gereinigd. Bovendien voelt u zich, nog lang nadat u de kuur gevolgd hebt, beter dan ooit!

 • Doe de kuur niet langer dan 10 dagen en neem de op- en afbouwdagen serieus.
 • Is dit de eerste keer dat u uw lichaam reinigt en wilt u informatie bel dan 06 30365288 of raadpleeg een (natuur)arts die ervaring heeft met reinigingskuren. Reiniging is een bewustwordingsproces en maakt u gevoeliger. Doorzettingsvermogen is soms nodig.
 • Begin pas met de kuur als u zich mentaal terdege hebt voorbereid. Uw psychische gesteldheid, uw motivatie en een al dan niet ondersteunende omgeving zijn van grote invloed op het ervaren en welslagen van de kuur.
 • Begin pas met de kuur nadat u zich ook fysiek heeft voorbereid; voor het beste resultaat is het raadzaam om drie dagen voor de kuur geleidelijk aan minder te eten en meer te drinken
 • Realiseer u dat in een gezinssituatie eten een sociale gebeurtenis is waaraan u 10 dagen niet meedoet. Bovendien heeft eten voor sommige mensen een emotionele lading; voeding wordt vaak ’misbruikt’ als compensatie van bijvoorbeeld boosheid of verdriet.
 • Verzorg uzelf extra goed en luister naar uw lichaam. Doe het wat rustiger aan als uw lichaam daar om vraagt.
 • Beweeg voldoende. Dagelijks wandelen is een uitstekende ondersteuning van het reinigingsproces en heeft een positieve invloed op uw gemoedstoestand.
 • Raadpleeg altijd een (natuur)arts die ervaring heeft met reinigingskuren, wanneer u
 • - geneesmiddelen gebruikt;
  - psychotisch, depressief of anderszins geestesziek bent (geweest);
  - een infectie hebt / kanker hebt / aan een hart-, vaat-, long-, nier- of leverziekte lijdt / lijdt aan suikerziekte / last hebt van jicht / ademhalingsproblemen hebt / problemen hebt met de bloeddruk / de kuur langer dan 10 dagen wilt volgen.
 • Doe de kuur beslist niet wanneer u
  - last hebt van een citrusallergie / jonger bent dan 16 jaar / zwanger bent of borstvoeding geeft / net een operatie hebt ondergaan / ernstig ziek bent geweest / lijdt aan maag-/darmzweren /  tbc hebt / problemen hebt met de schildklier.
 • Indien u de anticonceptiepil gebruikt, dient u er rekening mee te houden dat laxeren een onderdeel van de kuur is. De bijsluiter van uw pil benadrukt onbetrouwbaarheid bij overmatig laxeren. U kunt tijdens de kuur eventueel een andere anticonceptiemiddel overwegen.

Wat drinkt u tijdens deze 10 dagen:

200 ml Ahornsiroop C+  en 200 ml zelf geperste Citroensap en 1600 ml bronwater

(bij koud weer kunt u wat Cayennepeper toevoegen aan uw drank)

Dit mengt u en verdeel dit over 3 flessen zodat u weer een ontbijt, lunch en diner hebt. Daarnaast drinkt u nog ongeveer 2 liter kruidenthee / bronwater per dag.

Je gebruikt de groene poeder om de werking van je darmen op gang te houden, dit middel werkt laxerend. Je neemt elke ochtend en avond een theelepel en mengt dit in koud of warm water en drinkt dit op.

Drink veel en beweeg voldoende om de afvoer te versnellen. U kunt ervan uitgaan dat dergelijke verschijnselen zich op de tweede en derde dag van de kuur voordoen. Vanaf de vierde dag voelt men zich meestal weer in orde.

Het optreden van deze verschijnselen kunt u verminderen door uw eet-, drink- en rookgewoonten te veranderen vóórdat u aan de kuur begint. De eventuele reacties tijdens de kuur zullen minder hevig zijn wanneer u schadelijke stoffen vermindert voor de echte reiniging.

Tot de reinigingsverschijnselen behoort ook de wit/gele ’aanslag’ op uw tong. Hieraan kunt u de vordering van het reinigings-proces aflezen; tot aan de 7e dag zal de tong in toenemende mate beslagen zijn en aan het eind van de reiniging wordt de tong weer glad en roze. Het duurt ongeveer 7 dagen om het reinigingsproces goed op gang te laten komen. Het is daarom niet effectief om een kortere periode te vasten. Niet iedereen krijgt na 10 dagen de roze kleur weer terug want de tijd die nodig is voor een volledige reiniging verschilt per persoon. Indien u er langer over doet dan de aangegeven kuurperiode van 10 dagen, kunt u het beste na ongeveer één maand de kuur herhalen.

Een op de juiste manier gevoerde kuur leidt zelden tot mislukking. Eventuele problemen hangen normaal gesproken direct samen met de reiniging van het organisme. Mocht er een of andere reactie optreden waar u geen raad mee weet, vraag dan advies aan een natuurgeneeskundig arts. Mocht de arts adviseren de kuur af te breken, houd u dan wel rekening met de opbouwdagen. Misschien hebt u niet voldoende stoelgang of drinkt u te weinig. Wanneer u niet voldoende drinkt, worden bloedsomloop en nieren belast met een te hoge concentratie giffen. Extra drinken is zeer. belangrijk om de nieren en de urinewegen grondig te spoelen.

Na de kuur is het de kunst om op gewicht te blijven. Uiteraard kunt u het gewichtsverlies teniet doen door uw oude gewoonten weer op te pakken, maar met wat kleine veranderingen zult u op gewicht blijven. Bent u één van de weinigen die niet, of bijna niets afvallen? Maakt u zich geen zorgen. Dit kan het gevolg zijn van een uitstekend werkend overlevingsmechanisme van uw lichaam.

Het succes van de Citroensapkuur valt of staat met de wijze van beëindigen. Wanneer u hebt besloten met vasten te stoppen, moet u zich realiseren dat uw spijsverteringsorganen als die van een baby met eerbied op gang moeten komen. Acute belasting met gewoon voedsel kan beschadigingen van organen veroorzaken of u spoedig op uw oude gewicht brengen. Het is van essentieel belang dat de overgang van 10 dagen drinken naar vast voedsel soepel verloopt. Het is in deze overbruggingsperiode uiterst belangrijk om licht verteerbaar voedsel in kleine hoeveelheden te eten en goed te kauwen.

Wanneer u weer gaat eten, neem dan in ieder geval volwaardig voedsel en probeer schadelijke gewoonten achter u te laten. Gedurende de opbouwdagen moet uw lichaam geleidelijk opnieuw wennen aan vast voedsel. In deze periode kunt u ’s avonds nog bloedzuiverende thee drinken, maar de tijd van laxeermiddelen is voorbij. U zult merken dat u ongeveer één kilo aankomt als gevolg van het vaste voedsel; u krijgt weer darminhoud.

Het onderstaande schema voor de opbouwdagen is in de praktijk getest en kan worden beschouwd als een goede leidraad voor een verantwoorde overbrugging. Gebruik in deze tijd in géén geval dierlijke producten (ook geen kaas, eieren e.d.) en hou rekening met ten minste drie opbouwdagen. Hieronder enkele suggesties voor de opbouwdagen:

Eerste opbouwdag

U gebruikt als ontbijt, lunch en diner 1/4 liter C+ Ahorn-Citroensap-mengsel met 1 sinaasappel (het vruchtvlees bereidt de darmen voor op vast voedsel). Tussendoor kunt u 1/4 liter versge-perst sinaasappelsap per keer drinken, ’s Avonds drinkt u pepermuntthee of bloedzuiverende thee.

Tweede opbouwdag

ontbijt 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap en 1 appel;
tussendoor 1 sinaasappel;
lunch rauwkost van geraspte wortelen met citroensap en
C+ Ahornstroop;
tussendoor 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap;
diner fruitsalade met citroensap en C+ Ahornstroop;
’s avonds 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap en kruidenthee,

Derde opbouwdag

ontbijt kruidenthee, 1 appel en 1 rijstwafel;
tussendoor 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap;
lunch een lichte groentesoep (verse of diepvriessoepgroente
in plantaardige bouillon) met 1 a 2 rijstwafels;
tussendoor 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap;
diner wederom groentesoep met rijstwafels;
’s avonds fruit naar keuze.

Sorteer op
 • AANBIEDING

  3 FLESSEN AHORNSIROOP C - TERRASANA
  3 FLESSEN AHORNSIROOP C - TERRASANA

  Een super aanbieding voor deze maand..

  3 flessen TERRASANA Ahornsiroop C

  Genoeg siroop voor een hele kuur + op- en afbouw dagen.

  € 62,25 € 60,00
 • AANBIEDING

  3 FLESSEN AHORNSIROOP MADAL C+
  3 FLESSEN AHORNSIROOP MADAL C+

  Een super aanbieding voor deze maand..

  3 flessen Madal Ahornsiroop C+

  Genoeg siroop voor een hele kuur + op- en afbouw dagen.

  € 97,50 € 95,00
 • Ahornsiroop C graad - 1000 ml - Terrasana
  Ahornsiroop C graad - 1000 ml - Terrasana

  Ahornsiroop is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar: A- en C-graad. Deze kwaliteitsaanduiding zegt iets over de helderheid en smaak van de siroop. - Ahornsiroop graad A is verkregen bij de eerste tapping en is lichtbruin van…

  € 20,75
 • Ahornsiroop C+ - Madal Bal C+  1000 ml
  Ahornsiroop C+ - Madal Bal C+ 1000 ml

  Voor de hele Citroensapkuur heeft u 3 liter Ahornsiroop nodig, inclusief afbouw en opbouw dagen..De stroop bevat de volgende mineralen:∙ calcium (358 mg/kg) voor het beender- en zenuwgestel en het spierstelsel;
  ∙ kalium (3963…

  € 32,50
 • Detox Feel New - Pukka thee
  Detox Feel New - Pukka thee

  Ingredienten
  100% biologische ingrediënten (GB-ORG-05): Anijszaad (42,5%), zoet venkelzaad (22,5%), kardemompeul (15%), zoethoutwortel, korianderzaad, kurkumawortel
  Kan sporen bevatten van Haver, melkkorrels, amandelen, selderij…

  € 4,75
 • Groene Poeder - Madal
  Groene Poeder - Madal

  Het groene poeder is een mengsel van senna, venkel en anijs. Senna is een scherp laxeermiddel. De venkel en anijs hebben een verzachtende werking op het spijsverteringssysteem en gaan eventuele darmkrampen tegen. Het groene poeder…

  € 5,99
 • NIEUW

  Yalda Herbs tea MIX 6 doosjes
  Yalda Herbs tea MIX 6 doosjes

  MIX van alle 6 verschillende smakenERVAAR DE BESTE SMAKEN VAN PERZIË

  Kan niet beslissen? We begrijpen dat een echte theeliefhebber niet zal kunnen beslissen welke smaak hij kiest. Met onze schatkist hoef u dat niet te doen! In…

  € 45,00 € 37,50

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
 • PostNL pakketservice
 • GLS pakketservice
 • DPD pakketservice
 • Ideal betalingen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2022 De Blauwe Maan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel